AGV taşıma sistemleri ismini endüstri 4.0 ın içeriğinde yer alan  akıllı sistemler ve geniş çaplı otomasyon süreci ile birlikte  daha sık duymaya başladık. Akıllı fabrikalarda ve akıllı depolarda görev alan Otomatik yönlendirmeli veya otomatik güdümlü araçlar olarak da adlandırılan AGV Taşıma Sistemleri bir operatöre ve kontrol ünitesine ihtiyaç duymadan otonom olarak malzemenin taşınmasını sağlarlar. Malzemeyi kaldırıp, indirir, döndürür depolanmasını ve istiflenmesini sağlar, depodan veya konveyör sisteminden malzemeyi alır veya verir.

Agv Taşıma Sistemlerinin üretilme amacı doğru malzemeyi en uygun zamanda ve minimum masrafla güvenli şekilde taşımaktır. Üretim, depolama ve lojistik gibi alanlarda insan müdahalesine gerek kalmadan görev alırlar.

AGV Taşıma Sistemi Avantajları

Otonom Taşıyıcı Araç
Otonom Taşıyıcı Araç
  • Rota değişimi veya yeni rotaların belirlenmesi masrafsız şekilde yapılabilmesini sağlamasının yanında çalışan sayısındaki azalma ile maliyetin düşmesini sağlarlar.
  • Otonom sürücüsü sayesinde en uygun rotayı belirler aynı zamanda ürün aktarılması için kullanılan alanı başka araçlar ve insanlarda kullanabileceği için onlara ayrılan alan minimuma indirilir.
  • Taşınmanın daha istenen şekilde olması ile kullanılan depo daha doğru planlanmış olur.
  • 7/24 çalışabilme özelliğine sahiptirler.
  • AGV’ Taşıma Sisteminin taşımada kullanılması ile ürün zayiatı ve iş kazaları en aza indirilmiş olur.
  • Üretim akışı sırasında oluşan zaman kayıplarını önceden belirler ve bildirimler gönderir.
  • Endüstride taşıma için en uygun taşıma sistemleri arasında yer almaktadır. Üretim yoğunluğunun fazla olduğu sektörlerde yoğun şekilde otomatik yönlendirmeleri araçlara rastlarız.

AGV Taşıma Sistemi Özellikleri

AMR Sistemleri
Akıllı Depo Çözümleri

AGV Taşıma Sistemleri önceden belirlenmiş rotada işlemlerini sürdürürler ve  optik veya elektronik olabilirler.  Yüklerin verimli hareket etmesi için rotayı belirleyen, konum belirten CAD tabanlı bir yazılım tarafından programlanır. İki adet alt sisteme sahiptirler. Bunlar motorlu tekerlekli alt sistem ve pozisyon tahmini için algılama alt sistemidir. Çevre algılama ve navigasyonuna, bir işlem birimine ve güç kaynağına sahip olan AGV’ler haberleşmelerini optik veri aktarım cihazları ile sağlarlar.  Birim yük, palet çekici, çekici, çatallı kamyon, hafif yük ve montaj hattı olmak üzere altı çeşidi vardır.

Malzeme taşınmasında sağladığı avantajlar ile dikkat çeken AGV’ ler  ensdüstri de çeşitli sektörlerde kullanılmaktadır. Optimak STU arge ekibi tarafından tasarlanan AGV Taşıma Sistemleri yerli ve milli imkanlar ile üretilmiştir.5 tona kadar yük taşıma kapasitesi mevcuttur aynı zamanda 360 ve 45 derece arasındaki açılarla dönme kabiliyetine sahiptir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp Destek
Merhabalar. Size nasıl yardımcı olabiliriz?