AMR sistemleri kelime açılımı ile Otonom Mobil Robotların (Autonomous Mobil Robot) kendi sensör sistemleri sayesinde navigasyonu içerisinde karşılaştığı herhangi bir engele göre durma, yavaşlama veya rota değişme gibi tekniğe sahiptir. sistemlerin en büyük avantajları 5g gibi kablosuz veri teknolojisi ile bütünleşmiş sistemlerdir. Herhangi bir hat veya bağlantı gerektirmemesinin nedenlerinden biri olan Lazer sistemi ile üretim alanlarında her yere gidebilmekteler. Rota belirleme konusunda kablo veya bir hat üzerinden bağlantısı olmaması Otonom Mobil Robotların ulaşım ve yön açısından daha rahat ve esnek olduğunu göstermekte.

AMR’lerin Faydaları Nelerdir ?

AMR sistemleri tamamen otomatik sistem olması dolayısı ile insan gücü sistemlere oranla faydası ve kârı daha fazla olmakta, insan gücündense AMR sistemlerine geçişin katkıları nelerdir ?

  • İnsan Sağlığı : Lojistik ve depolama sektörü her sektör gibi tehlike barındırmakta bu tehlikeleri en aza indirmek için çabalasak da insan gücünün çok olduğu bir sistemde bu durum çok zor, buyüzden depolama sistemlerinde AMR’nin insan sağlığına etkisi çok.
  • Verimlilik : Gelişen endüstri ile birlikte İnsan gücü yetersizliği de artmakta bu negatif büyümenin ortadan kalkması ve seri üretim ve hizmet için AMR sistemlerinin önemi çok büyük.
  • Daha az Maliyet : İnsan gücüne oranla AMR sistemleri daha az maliyetli, çünkü insan gücü demek 1 işi 2 kişi yapması demek ama AMR sistemlerinde ise 1 işi 1 robot tek yapabilmekte bu durumda bizi maliyet minimizasyonuna götürmekte.

AMR Hangi Sektör ve Uygulamalarda Kullanılabilir ?

AMR sistemleri yapısı gereği bir taşıma robotu olduğundan ötürü Lojistik alanın daha çok üretim kısmında kullanılmaya müsaittir. Örneğin bir ilaç firmasının üretilen ilaçları üretim tesisinde bir yerden bir yere taşımasına katkı sağlar, veya Depolama işlemleri ile uğraşan bir firmanın depo içinde ürünleri getirmesi ve götürmesi için katrtikı sağlar.
Yani otonom mobil robotlar üretimden – depolamaya kadar olan tüm firmaların lojistik ihtiyacını karşılayabilmekte.

AMR Sistemlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz ?

Otonom mobil robotlar ile insan gücüne oranla daha yüksek verim ve iş gücü kazanmaktayız, lakin bu sistemlerin yük kapasiteleri de sektörden sektöre değişmekte, AMR sistemlerine geçecek her firmanın öncelikli olarak dikkat etmesi gereken yük kapasitesinin üretime uygunluğu, dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise entegrasyon kısmıdır sektörünüze göre programlanabilir olan AMR sistemleri ile doğru bir şekilde entegre edilmesi sonucunda üretimde artık ve verimlilik pozitif yönde etkiler sağlar.

Neden Optimak STU ?

  • Sisteminize Uygun Projelendirme: Projelerinizin boyutu ne olursa olsun, AMR çözümlerimiz ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilebilir. Farklı üretim hattı yapılarına sektördeki tecrübemizle  kolayca entegre olmaktayız.
  • Artırılmış Verimlilik: Hat sonu operasyonlarınızda insan hatası riskini azaltırken, süreçlerin hızını ve düzenini artırır. Robotlarımız, malzemeleri güvenli ve etkili bir şekilde taşıyarak, iş akışınızın sürekli ve sorunsuz olmasını sağlar.
  • Maliyet Tasarrufu: İş gücü maliyetlerinde önemli tasarruflar sağlamakta ve uzun vadede yüksek getiri sunar. Ayrıca, enerji verimliliği ve düşük bakım ihtiyacı ile işletme giderlerinizi minimize eder.
  • Güvenlik ve Güvenilirlik: Çalışanlarınız için daha güvenli bir çalışma ortamı yaratır. Sensörler ve ileri teknoloji  algoritmaları sayesinde, çevreyle etkileşimde bulunurken güvenliği maksimum düzeyde sağlar.
  • Kolay Entegrasyon ve Kullanım: Mevcut sistemlerinize ve iş akışlarınıza kolayca entegre edilir. Kullanıcı dostu ara yüzümüz, işletmenizin hızla adaptasyonunu ve robotlarımızın etkili kullanımını sağlar.

AMR sistemleri teknik destek ve bilgi almak için Web sitemize bekleriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp Destek
Merhabalar. Size nasıl yardımcı olabiliriz?