Yağ sektörü öncü firmaları  artan rekabet ortamında, firma, maliyetlerini indirgemek istediğinden Endüstri 4.0 temelinde hat sonu çözümleri arayışına girmektedirler. Yağ sektöründe özel robotik otomasyon sistemleri işletme  verimliliğine direk etki eder, işçilik, hammadde ve enerji maliyetlerinin optimize ederek, ayrıca işçi sağlığının korunması gibi faktörlerin geliştirilmesinde önemli ve artan roller oynamaktadır. Bu sistemlerde en yaygın kullanılan uygulamalar bir kaç başlıkta değerlendirilebilir;

Robotik Kolileme Sistemleri: Robotik kolileme sistemleriyle yağ sektöründeki firmalar  dolum hattından çıkan birincil ambalaja girmiş olan ürünlerini gruplandırarak insan eli değmeden robot marifeti ile kolinin içerisine koyarak kolinin altının ve üstünün bantlamasını sağlayabilirler.  Ayrıca otomatik kolileme sistemleriyle ile  birbirinden farklı 1lt-2lt-3lt-4lt-4.5lt-5lt ve kendi içlerinde ambalaj farklılıkları ile  farklı ürünler  aynı hatta kolileyebilmektedirler. Optimak Stu robotik kolileme sistemleriyle ilgili detaylı bilgiye  buradan ulaşabilirsiniz.

Robotik Paletleme Sistemleri: Yağ sektöründe ki firmalar palletizer ve robot kol ile hattan gelen koli ve teneke ürünlerini gruplandırarak boş palete otomatik olarak dizilmesini sağlayabilirler . Ara kat seperatörleri (ara karton) radyal seperatör robotlarımız ile reçeteden gelen bilgiye göre otomatik  konulmasını sağlanır.Optimak Stu paletleme sistemleriyle ilgili detaylı bilgiye  buradan ulaşabilirsiniz. 

Streç Sarma Makina Sistemleri: Yağ sektöründeki firmalar ile hatlardan gelen paletlerin otomatik olarak streçlenip, depo alanına kadar taşınmasını sağlanır. Streç sarma makinaları tam otomatik ve yarı otomatik olabillir. Optimak Stu streç sarma makinaları ile alaka detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Dijital Dönüşüm Çözümleri: Hatlarından gelen teneke, koli ve shirinkli ürünlerin izlenebilmesi için barkod ve qr kod teknolojisini kullanılabilir.  Erp entegrasyonunu sağlayarak daha izlenebilir bir üretime  geçiş yapın. Bununla birlikte ürün ve paletlerinizi barkod, qr kod yöntemleriyle kimliklendirebilir ve mevcut yazılımınız ile entegrasyon sağlayabilirsiniz.Ürünlerinizin doluluk oranını kontrol etmek için ürünlerinizi tartar, uygun olan ürünleri kayıt altına alır ve paletler, uygunsuz ürünleri de hattın dışına gönderir ve yine kayıt altında tutabilirsiniz.

 

Yağ Sektörü Paletleme Çözümleri

Avantajlar

  • Personel iş gücü geri kazanımları elde edebilirler.
  • Üretim verimliliğini artırabilirler.
  • Rijit ve sağlam paletlere sahip olurlar.
  • Daha kaliteli, daha sürdürülebilir, daha izlenebilir ve daha esnek bir üretime sahip olabilirler.
  • Ürünlerinize hasar vermeden, maksimum kalitede paletleme işlemi gerçekleştirilir ve  kalite arttırılır.
  • Çeşitlenen palet ölçülerinize hattınız hızla adaptaston sağlar.
  • Çeşitlenen palet ölçülerinize hattımız hızla adaptaston sağlar.Hat sonu sektöründe ve robotik otomasyon sistemleri globalde ve Türkiye’de söz sahibi olan Optimak STU  yağ sektöründe ünlü markalara özel projeler çalışmıştır.

Sektörde Optimak STU 

Yüzlerce projede, proses bilgi tecrübesi , çözüm çeşitliliği, esnekliği ve sanayi bakanlığı ar-ge merkezindeki uzman kadromuzla Sektörün ünlü gıda markalarına sistem ve teknoloji uzmanlığı yapmaktadır. Sunduğu fabrika çözümleriyle verimliliklerinin artmasını sağlamaktadır.

Gıda sektöründe hizmet veren firmalar için en önemli öncelik ürünlerin el değmeden müşteriye ulaşmasıdır. Optimak STU olarak paketli gıdaların el değmeden istiflenmesi noktasında çözümleriyle  firmaların rakiplerine karşı fark yaratmalarını sağlamaktadır.Farklı tipte ki ürünlere göre özel paletleme işlemleri gerçekleştiriyor ve  gıda sektöründe ki birincil ve ikincil alanda robotik çözümler sunmaktadır. Hat sonu sektöründe ve robotik otomasyon sistemleri globalde ve Türkiye’de söz sahibi olan Optimak STU  yağ sektöründe ünlü markalara özel projeler çalışmıştır.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp Destek
Merhabalar. Size nasıl yardımcı olabiliriz?