Firmamızda ortaya çıkan, imalat ile ilgili, ambalaj, evsel ve benzeri atıkları belirli bir düzen dahilinde toplamakta ve yürürlükte ki mevzuatlara uygun olarak bertaraf etmekteyiz. Ortaya çıkan atıkların tasnifi, depolama alanları ve bertaraf usullerimiz şu şekildedir;

  1. Üretim bölümünde çıkan atıklar; Proses atıkları, kağıt, naylon, tehlikeli atık, bidon-varil ve çöp atıkları olarak ayrıştırılmakta ve üretim bölümlerinin içindeki birimlere ayrı ayrı depolanmaktadır. Bu atıklar mesai bitiminde “Takım Liderliği” alanında bulunan “Birim Atık Konteyner” ına boşaltılmakta ve ertesi gün mesai başlangıcında birimdeki personel tarafından bina dışında “ÇEVRE KORUMA İSTASYONU” na götürülüp burada da “İdari İşler Takım Lideri” gözetiminde ayrıştırılmış şekilde ilgili alanlara konulmaktadır.
  2. Ofislerde ortaya çıkan atıklar ise kağıt, naylon/plastik ve çöp olarak ayrıştırılmakta, günlük olarak veya atık kapları dolduğunda, temiz görevlisi tarafından ayrı ayrı toplanarak bina dışında bulunan “ÇEVRE KORUMA İSTASYONU” na götürülmekte ve burada da “İdari İşler Takım Lideri” gözetiminde ayrıştırılmış şekilde ilgili alanlara konulmaktadır.
  3. Kullanılmış yemek yağı ve madeni yağlar ile yağ filtreleri, Fleuresant lamba, araç aküsü veya piller gibi atıklar da ortaya çıktığında, oluşumunu sağlayan personel tarafından “ÇEVRE KORUMA İSTASYONU” n da bulunan ilgili alana götürülmektedir.
  4. Depolanan atıklar daha sonra yetkili firmalara yürürlükteki mevzuatlara uygun olarak teslim edilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp Destek
Merhabalar. Size nasıl yardımcı olabiliriz?