TEYDEB 1707, işletmelerin inovatif projelerini hayata geçirmelerine olanak tanıyan projedir. İnovasyon, günümüz rekabetçi iş dünyasında başarılı bir işletmenin anahtarı haline gelmiştir. Türkiye’de bu alandaki öncü destek programlarından biri olan TÜBİTAK TEYDEB 1707, işletmelerin inovatif projelerini hayata geçirmelerine olanak tanıyan bir fırsat sunmaktadır. Bu blog yazısında, TEYDEB 1707 programının işletmeler için sağladığı avantajlara ve başvuru sürecine odaklanacağız.

TEYDEB 1707 Nedir?

TEYDEB 1707, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından yürütülen bir destek programıdır. Program, Türk işletmelerinin Ar-Ge projelerini hayata geçirmeleri ve teknolojik yenilikleri teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Projelerin bilimsel ve teknolojik içerikleri, iş dünyasına yönelik yenilikçi çözümleri içermelidir.

2021 yılında ticarileşme potansiyeli yüksek, potansiyel müşterisi bulunan ürün/süreçlerin projelendirilmesinde finansman riskinin paylaşılması ve sanayi kuruluşları arası iş birliklerinin artırılması hedefiyle başlatılan Siparişe Dayalı Ar-Ge Destek Programı 2022’de sürekli başvuruya açık hale getirilmişti. 2024 yılında yapılan yeni düzenlemeyle tekrar süreli çağrılar ile başvuru yapılabilecektir. Yıl içinde açılması planlanan 3 çağrı dönemi duyurulmuştur.

Kuruluş bazlı ön kayıt ile proje başvuruları alınacaktır. Daha önce kuruluş bazlı ön kayıt onayı alan işletmeler tekrar kuruluş bazlı ön kayıt yaptırmayacak ve ön kayıt evrakı göndermeyecektir. Ön kayıtta firma KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) adresinin sisteme kaydı zorunludur. Proje önerileri e-imza ile gönderileceğinden var olan imzanın geçerlilik süre kontrolü veya yoksa yeni e-imza temini gereklidir (Müşterek imza yetkisi var ise her iki yetkilinin de imzasına ihtiyaç vardır). Başvurular Müşteri Kuruluş tarafından yapılacaktır, Tedarikçi Kuruluş ile ortak tek başvuru yapılır. Ön kayıt sürecinde tamamlanması/güncellenmesi gereken kayıt işlemleri hem Müşteri Kuruluş hem de Tedarikçi Kuruluş için takip edilmelidir.  

Avantajları Nelerdir?

TEYDEB 1707 programının işletmelere sağladığı birçok avantaj bulunmaktadır. Bunlar arasında:

  • Finansal Desteğin Yanı Sıra İşbirliği Olanakları: TEYDEB, başvuru yapan işletmelere mali destek sağlamanın yanı sıra, projelerin başarı şansını artırmak amacıyla işbirliği olanakları sunar. Bu, işletmelerin farklı alanlardan uzmanlarla bir araya gelerek projelerini daha güçlü ve etkili hale getirmelerine olanak tanır.
  • Yenilikçi Projelerin Teşviki: Program, özellikle yenilikçi ve sıradışı projelere öncelik tanır. Bu, işletmelerin rekabet avantajı elde etmelerine ve pazarda öne çıkmalarına yardımcı olabilir.

Başvuru Süreci ve Kriterleri

TEYDEB 1701 programına başvuru süreci oldukça detaylıdır, ancak başvuruların başarıya ulaşması için dikkat edilmesi gereken temel noktalar vardır. Başvuru sürecinde şu adımları izlemek önemlidir:
Bir Müşteri Kuruluş ve en az bir Tedarikçi Kuruluş ortak başvurusu kabul edilir. Tedarikçi Kuruluşun KOBİ ölçeğinde olması zorunludur. Müşteri Kuruluş KOBİ veya Büyük Ölçekli işletme olabilir.

  • Proje Hazırlığı: Projeyi detaylı bir şekilde planlamak ve gereken belgeleri düzenlemek başvurunun temelidir.
  • Maliyet ve Bütçe Analizi: Proje maliyetleri ve bütçesi titizlikle hazırlanmalıdır.
  • Proje Ekibi: İşbirliği ve başarı için uygun bir proje ekibi oluşturulmalıdır.

Değerlendirmede Ek Puan Sağlayan Kriterler

  • Geçmişte desteklenen TÜBİTAK projelerinin ticarileşme performansı (Kurul değerlendirmesine bağlı ek 5-10 puan katkısı)
  • Yeşil Mutabakata Uyumlu konularda projeler önceliklidir (Değerlendirmede ek 8 puan katkısı)

Nasıl Faydalanabilirsiniz?

  • Müşteri ve Tedarikçi Kuruluş olarak ortak başvuru
  • Yeşil Mutabakata uyumlu projelerde ek puan avantajı
  • 7.500.000 TL’ye kadar proje bütçe desteği
  • 24 ay süreyle proje geliştirme imkanı

Optimak STU Çözümleri

SİSTEM ÇÖZÜMLERİ

Endüstriyel otomasyonun geleceğini şekillendiren firmamız, fabrikalara özel, yenilikçi ve verimli otomasyon çözümleri sunar. TÜBİTAK TEYDEB 1707:SİPARİŞE DAYALI AR-GE DESTEK PROGRAMI kapsamında, robotik sistemler ve otomasyon çözümleri için destek alabilirsiniz.

 

 

İNTRALOJİSTİK ÇÖZÜMLER

Optimak STU olarak, intralojistik süreçlerinizi yeniden tanımlamak ve işletmenizin rekabet gücünü artırmak için yenilikçi ve özelleştirilmiş çözümler sunuyoruz. AGV ve AMRler ile malzemelerinizi etkili ve güvenli bir şekilde taşırken, operasyonel verimliliği artırarak ve maliyetlerinizi düşürün. TÜBİTAK TEYDEB 1707:SİPARİŞE DAYALI AR-GE DESTEK PROGRAMI  kapsamında, intralojistik çözümler için destek alabilirsiniz.

 

GÜNEŞ PANELİ TEMİZLEME ROBOTU

Güneş panellerinin yüzeylerini düzenli olarak temizleyen bu robotlar, enerji üretim verimliliğini artırırken, uzun vadede panellerin ömrünü uzatır. Gelişmiş sensör teknolojisi ile donatılmış bu robotlar, her türlü hava koşulunda ve çeşitli panel yüzeylerinde etkili temizlik sağlar. TÜBİTAK TEYDEB 1707:SİPARİŞE DAYALI AR-GE DESTEK PROGRAMI kapsamında, güneş paneli temizleme robotu için destek alabilirsiniz.

 


Depozito İade Otomatı

Geri dönüşüm, günümüzde çevre bilincinin artmasıyla birlikte giderek daha fazla önem kazanıyor. Depozito iade makinelerinin temel işleyişi, görüntü işleme teknolojisi sayesinde gerçekleşir. Bu teknoloji, kameralar ve yazılımlar aracılığıyla ambalajların üzerindeki barkodları veya etiketleri tanır ve okur.TÜBİTAK TEYDEB 1707:SİPARİŞE DAYALI AR-GE DESTEK PROGRAMI kapsamında, depozito iade otomatı için destek alabilirsiniz.

 

 

 Sonuç: Geleceği Şekillendiren Projeler

TEYDEB 1707, Türk iş dünyasına yönelik bir dönüm noktası olabilir. İnovatif projelerin desteklenmesi ve teknolojik gelişmelere katkı sağlanması, sadece işletmelerin değil, aynı zamanda ülkenin genel rekabet gücünü artırabilir. Programın sunduğu bu değerli fırsatı kaçırmamak için şimdi harekete geçme vakti!

Optimak STU olarak, projenizin her aşamasında yanınızdayız. Gelin, yenilikçi çözümlerimizle işinizi geleceğe taşıyalım!

Detaylı bilgi ve iş birliği fırsatları için bizimle iletişime geçin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp Destek
Merhabalar. Size nasıl yardımcı olabiliriz?