Çok geniş bir yelpazeye sahip olana gıda sektörü hijyenin en önemli olduğu ve insan sağlığını direk etkileyen sektörler arasında baş sırada yer almaktadır. Gıda sektörünün de konveyör sistemleri üretilen ürünlerin taşınmasında, üretim bantlarında veya paketleme ve paletleme hatlarında kullanılmaktadır.

Gıda sektöründe üretilen ürünlerin taşınacağı konveyör sistemleri özel olarak üretilmektedir.  Bu konveyör sistemleri üretilirken kullanılan ortam, taşınan ürün ve ortamın sıcaklığı gibi parametreler göz önüne alınarak hangi konveyörün seçileceğine karar verilir. Ürünün konveyör bandına direk temas etmesi veya paketli olarak değmesine göre farklı konveyör çeşitleri tercih edilebilir. Gıda sektöründe ki üretilen ürünlerin taşınması için uygun olan ve en çok tercih edile konveyörler :   PVC Bantlı Konveyör ve Modüler Bantlı Konveyörlerdir.

PVC Bantlı Konveyör Özelikleri

PVC Bantlı Konveyör
PVC Bantlı Konveyör

  Farklı malzeme tipleriyle ürüne özel olarak üretilebilir. Pvc bantlı konveyörün teknik özellikleri şu şekilde sıralanabilir ;

              • Daha az bakım ihtiyacı duyarlar.
              • Diğer konveyör sistemlerine kıyasla yağlama ihtiyacı duymazlar.
              • Pvc bantlı konveyörler çok yönlü yapıları ve diğer konveyör sistemlerine göre daha ucuz olmaları ile dikkat çekerler.
              • Daha az işçilik maliyetine izin verirler.
              • Korozyon karşı dirençleri nedeniyle diğer konveyör sistemlerine göre daha çok kullanılırlar.%100’de %100 yerli üretim olan Optimak STU  Pvc Bantlı Konveyörlere buradan ulaşabilirsiniz.

Modüler Bantlı Konveyör

PVC Bantlı Konveyör
Modüler Bantlı Döner Konveyör

   Farklı malzemedeki ürünleri taşıyabilen esnek ürün yelpazesine sahiptir. Modüler bantlı konveyörün teknik özellikleri şu şekilde sıralanabilir;

              • Esnek yapılarıyla dikkat çekerler.
              • Modüler bantın yapısına göre yüksek ve düşük sıcak da çalışabilirler.
              • Korozyona karşı dayanıklı yapıları vardır.
              • Kurulum ve söküm işlemleri oldukça kolaydır.
              • Modüler bantta bir hasar meydana geldiğinde sadece hasar gören bölümün değiştirilmesine olanak tanırlar.%100 ’de %100 yerli üretim olan Optimak STU Modüler Bantlı Konveyörlerine buradan ulaşabilirsiniz.

10 yılı aşkın zamandır Türkiye’nin ve Dünyanın önemli gıda üreticilerine sistemler kuran Optimak STU bünyesinde üretilen tüm konveyör sistemlerine buradan ulaşabilirsiniz.  Optimak STU’ nun  Gıda sektörü başlıca olmak üzere tüm sektörler hazırladığı konveyör sistemlerinin videosu aşağıda yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp Destek
Merhabalar. Size nasıl yardımcı olabiliriz?