Agv’ler, jiroskobik, görüntüsel, lazer navigasyon veya bantı, kabloyu optik veya manyetik sensörlerle okuyarak yön bulan fabrika içi yük taşıma, istifleme ve üretim hatlarında yük taşıma işlerini yapan otonom araçlardır. Kullanıldığı yere, yaptığı işe ve konumlandırma sistemlerine göre birçok farklı türevi mevcuttur. Lakin araca ismini veren en önemli özelliği otonom, yani sürücüsüz bir araç olmasıdır. Fabrika içi lojistik için kullanılmaktadır.

Kullanıcının isteğine bağlı farklı batarya çözümleri mevcuttur. Bunlar şöyle sıralanabilir;

  • Bunlardan ilki bir operatör tarafından deşarj olan akünün kısa bir sürede değiştirilerek yerine yenisinin takılmasıdır.
  • Diğer bir yöntem ise otomatik şarjdır. Ortalama bir agv saat başına 12 dakika şarj edilir. Verilen görevi yaptıktan sonra sarj istasyonuna gider ve otomatik olarak hiçbir manuel iş gerektirmeden bir sonraki görevine kadar şarj edilir. Bunula ilgili bir diğer prosedür ise önceden belirlenmiş voltaj miktarının altına düşen araç işini bitirerek şarj istasyonuna gider.
  • Diğer üçüncü bir yöntem ise bataryanın otomatik olarak değiştirilmesi işlemidir. Bu yöntem batarya değişimi için ek olarak bir otomasyon sistemine ihtiyaç duyar. Uzun batarya dolum süreleri mevcut ise tercih edilebilir. Lakin batarya teknolojisindeki güncel gelişmeler neticesinde daha uzun çalışma ve daha kısa sarj süreleri olan bataryalar geliştirilmiştir. Dördüncü yöntem ise kablosuz şarj yöntemidir. Verici sarımda üretilen manyetik alan vasıtasıyla agvdeki alıcı sarımda gerilim indüklenir ve şarj işlemi gerçekleştirilir.

Agv’nin Çeşitleri Nelerdir?

Forklift Agv
Forklift Agv
  • Çekici Agv: Çekici özellikli AGV,  tesis içinde malzemeler rahatlıkla taşınabilir .Taşımak istenne yük römork yardımıyla rahatlıkla çekilir. Römorklu agvler yüke özel olarakda tasarlababilir.
  • Konveyörlü Agv:Firmada yer alan konveyörleri birbirine bağlamak için kullanılır. Agv nin üzerinde konveyör bulunur ve yükler otomatik olarak konveyörler arasında aktarılır.
  • Forktlift  Agv: Paletli ürünler yükseğe kaldırılarak taşınabilir. Bu sayede Agvler konveyörlere boşaltma istasyonlarına rahatlıkla bırakılabilir.

 

 

 

Agv’nin Yedek Parçaları Nelerdir ?

Agv sistemlerinin yaygınlaşması ile beraber yedek parça sektörü de gelişmektedir. Agv’ler çok karmaşık yapılı araçlar olmasa da yaptığı işe göre karmaşık yapılı olanları da vardır. Agv’ler mekanik iskeleti yapısı içinde sürücü-motor, sensörler, gösterge ve etkileşim paneli, kontrol kartı, kablo bağlantıları, aydınlatma elemanları, akü gibi kısımlar içerir. Kullanıcı isteğine göre farklı modifikasyonlar yapılabilen yapılardır.

Agv Batarya Çözümleri Nelerdir?” te bir düşünce

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp Destek
Merhabalar. Size nasıl yardımcı olabiliriz?