Otonom mobil robotlar, bulunduğu ortamı anlayabilen ve bağımsız olarak hareket edebilen bir robot türüdür. Operasyonel verimliliği geliştirmek ve arttırmak ,hassasiyeti sağlamak ve  güvenliliği arttırmak için  depolar ve lojistik şirketleri yenilikçi yollar aramaktadır.  Bu yollardan biride endüstride son zamanlarda adını çok kez duyduğumuz otonom mobil robotlardır. Optimak Akademi tarafından AGV ve AMRlerle ilgili oluşturulan videoları inceleyebilir. Optimak Arge ekibinin tasarlamış olduğu AGV ve AMRlere göz atabilirsiniz.

AMR’ler kablolu güçten bağımsız olarak çevrelerini yorumlamak ve çevrede gezinmek üzere yol planlaması yapabilmesi için ileri düzey bir sensör seti, yapay zeka , makine öğrenimi  ve bilgi işlemi kullanır. AMR’ler ortamda gezinirken önlerine bir engel çıktığında yavaşlamak, durmak veya nesnenin etrafından dolaşmak için  navigasyon tekniği kullanarak, görevine devam eder. AMR’lerin kullanıldığı yerde istasyonlar belli ama rota belli değildir. Önüne çıkan engele göre rotasını kendi belirler. Önüne bir engel çıktığında durmasına gerek yoktur. Alternatif bir rota oluşturarak yani engelin etrafından dolanarak yoluna devam edebilir. Trafik oluşan yerde istasyonuna farklı bir rota belirleyerek gidebilir.

Otonom Mobil Robotların Avantajları

  • Rotasını kendi belirler.
  • Prosese entegre edilmesi kolaydır.
  • Alma ve bırakma noktalarında düşük maliyet gerektirir.
  • AGV’ler kadar hassas ve kararlı olmasalar da bakım maliyeti düşüktür.
  • AMR’ler alternatif rota oluşturdukları için yol üzerinde dönüşlerde isg riskleri oluşturabilirler.

Neden Otonom Mobil Robot Tercih Edilmeli?

  • İşletmenizde işçiler için zararlı ve tehlikeli olabilecek veya işçilerin yapabilmesi mümkün olmayan görevler için AMR’ler    kullanılabilir.
  • Daha fazla esnekliğe sahip olmak için Otonom Mobil Robotlar tercih edilmelidir. AMR’ ler görevlerini bitirirken bir operatörün doğrudan denetimi olmadan çevrelerini dinamik olarak değerlendirirler ve böylece yanıt verirler. Gelişmiş haritalama teknolojisi ile ortamlarındaki değişikliği anlar ve bunlara uyum sağlarlar. Bu esneklik sayesinde sektörde değerli bir araç haline gelirler.
  • Gelişmiş verimlilik ve üretkenlik açısından AMR’ ler avantaj sağlarlar. Daha az enerji sağlayan düşük güç  tüketimi sağlayan AMR’ler ön plana çıkar.

Optimak Akademi tarafından AGV ve AMRlerle ilgili oluşturulan videoları inceleyebilir. Optimak Arge ekibinin tasarlamış olduğu AGV ve AMRlere göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp Destek
Merhabalar. Size nasıl yardımcı olabiliriz?