Optimak STU olarak; 2023 yılı hedefleri çerçevesinde “Hat Sonu Çözüm Uzmanı” kimliğimizden “Anahtar Teslimi Hat Projeleri Uzmanı” kimliğine geçiş yapıyoruz. İçecek ve gıda sektörleri başta olmak üzere; her türlü sıvı, toz ve granül ürünler için, hammadden ürünün nakliyesine kadar gerekli olan sistemlerin A’dan Z’ye kurulumunu Optimak STU garantörlüğü altında gerçekleştiriyoruz. Bunun bir örneği olarak; Opet AdBlue 5 Lt./10 Lt./18 Lt. tam otomatik dolum, kartezyen kolileme, robotik paletleme ve streç sarma sistemini gösterebiliriz.

Ücretsiz Keşif ve Projelendirme İçin Hemen Tıklayın!

AdBlue nedir?

Bildiğiniz gibi her geçen gün doğaya salınan gazların çevreye verdiği zararları engellemek üzere yeni adımlar atılıyor. AdBlue katkı maddesi de bu çalışmaların sonucunda ortaya çıkan ürünlerden bir tanesi. AdBlue dizel yakıt kullanan araçlarda kullanılarak nitrojen oksit ve nitrojen dioksit gazlarının salınımını büyük ölçüde engelleyerek doğaya verilen zararı minimize eder. Şirket olarak, dolaylı bir biçimde de olsa, doğanın ve insanın korunmasına sağlayacağımız katkı bizi gururlandırıyor. Günümüzde ve gelecekte Dünya’mızın korunmasına yardımcı olacak teknolojilerin geliştirilmesi için AR-GE merkezimizde geliştirmekte olduğumuz projeler ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sistemlerimiz minimum enerji sarfiyatına karşılık olarak maksimum fayda vermesi amacıyla özel olarak tasarlanmakta ve üretilmektedir. OEM tedarikçilerimizin doğa dostu ve enerji tasarrufunu öne çıkaran ürünlerini kullanmaya özen gösteriyoruz. Yaşanabilir bir gelecek için hepimiz üstümüze düşen görevi yerine getirmeyiz.

Bidon Dolum Sistemi

Flowmetreli lineer dolum sistemi ile 5 Lt. / 10 Lt. ve 18 Lt.’lik bidonlar aynı hat üzerinde doldurulabilmektedir. Dolum kapasitesi bidonların büyüklüğüne göre değişiklik göstermektedir. 5 Lt.’lik bidonlar 4’erli olarak a-box tipi kolilerle paketlenir. Bu sistem ürün çeşitliliğini maksimize ederken aynı zamanda kapladığı alan açından tasarruf sağlamaktadır. Doldurulan bidonlar önce kapakları kapatılıp ardından ebatlarına göre kolileme sistemine veya direk olarak robotik paletleme sistemine gönderilirler.

Kolileme Sistemi

5 Lt.’lik Bidonlar;

Kolileme sistemine gönderilirler. Kolileme sistemi basitçe; koli açma makinesi, kartezyen kolileme robotu ve koli kapatma – bantlama makinesinin birleşiminden oluşmaktadır. Bu bileşenler ürünlerin kolileme kapasitesi ihtiyacına göre ayrı ayrı makinelerden de oluşabilmektedir, ancak bu sistemde kompakt bir makine kullanımı tercih edilmiştir.

Kolileme sistemine gönderilen 5 Lt.’lik bidonlar 2’şerli iki yola ayrılarak toplamda 4 adet olmak üzere kartezyen kolileme robotuna beslenirler. Kapalı halde bulunan a-box koliler, açılıp alt bantlaması yapılarak kolileme istasyonuna gönderilir. Burada kılavuzlaması yapılan kolilere, hazırlanmış olan 4’lü grup halindeki bidonlar pnömatik robot gripper’ı yardımıyla tutularak kolilere yerleştirilir. Bu işlemin ardından koliler otomatik olarak kapatılıp bantlanarak robotik paletleme sistemine gönderilir.

10 Lt. ve 18 Lt.’lik Bidonlarda ise kolileme sistemi by-pass edilerek robotik paletleme sistemine beslenir.

Robotik Paletleme Sistemi

Robotik paletleme sistemi, çok fonksiyonlu robot uygulamalarının mükemmel bir örneğini yansıtmaktadır. Hatta boş paletler, otomatik palet magazini tarafından beslenir. Paletleme konveyöründe hizalanan paletlere seperatör beslemesi paletleme robotu tarafından yapılır.
Paletleme robotu özel geliştirilen gripper’ı (ataçmanı) sayesinde koli, 10 Lt. bidon, 18 Lt.. bidon ve ara kat seperatörü beslemesi yapabilmektedir. Bu şekilde her ürün tipi için ayrı gripper kullanımı yerine çok fonksiyonlu özel üretim gripper’ın kullanımı maliyet ve fonksiyonellik avantajları ile benzersizdir. Üretim felsefemiz müşterilerimiz için gereksiz maliyetleri ortadan kaldırıp, en iyi ROI oranına sahip, kusursuz çalışan hatlar üretmektir.
Ürünlerin yükleme limitlerinden dolayı karton koliler 4 kat, 18 Lt.’lik bidonlar ise 3 kat olarak paletlenmektedir.

Streç Sarma Sistemi

Bu hatta kullanılan streç sarma sistemi; sistemin genel tasarım felsefesini yansıtan “az alanda çok iş yapmak” düsturu ile kompakt ve tam otomatik olarak seçilmiştir. OWRAP CON 30 streç sarma sistemi bünyesinde tam otomatik streç film tutma, kesme ve süpürme bulundurmaktadır. Yüksek Optimak STU teknolojisinin ürünü olan bu sistem; %300 streç film gerdirme özelliği ile birlikte gelmektedir. Bu özellik sarf malzemesi olarak kullanılan streç filmden 3 kata kadar tasarruf sağlanmasını beraberinde getirmektedir.

Bu sistemin bütün sistem mühendisliği Optimak STU tarafından yapılmış olup;

Sistemde kullanılan OEM parça tedarikçilerimize teşekkür ederiz.

Endüstriyel Robot Kol: ABB IRB 660

– Otomasyon Bileşenleri; Siemens, ABB, Schneider Electric

– Güvenlik Sistemi ve Sensörler: Pilz, Leuze Electronics

– Pnömatik Bileşenleri: FESTO

– Motor ve Redüktörler: ELK – Yılmaz Redüktör

– Elektrik Şalt Malzemeleri; Murr, Siemens, Schneider

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp Destek
Merhabalar. Size nasıl yardımcı olabiliriz?