Makine imalat sektörü çok geniş kapsamlı bir sektör olup kendi içinde belli dallara ayrılmaktadır. Bizim alanımız hat sonu uygulamaları yapan makineleri üretmektedir. Makineler genel anlamda imalat makineleri ve proses makineleri olarak değerlendirebilir. Proses makineleri bir şeyler üretir biz bu üretilen ürünü birincil ambalajına girdikten sonra ikincil üçüncül ambalajlarına alırız kolilere yerleştiririz, palete koyarız, streç sararız, konveyörlerle taşırız, depoların içine koyarız, depolardan alır tıra yükleriz, tırdan alır tekrar depoya yükleriz. Konvansiyonel sistemler kartezyanel sistemler ve robotik sistemler kullanırız bununla birlikte yaptığımız uygulamalar tekil uygulamalardan ziyade çözüm uygulamalarıdır. Biz tek makine yapmak yerine sistem kuran bir sektördeyiz. Biz aynı zamanda otomotiv, sanayi ve ecza sektörü gibi yüksek katma değerli sektörlere ve pres besleme, tezgâh besleme, bükme gibi işlemleri robotik uygulamalar ile yaparız. Yaptığımız uygulamalar makine imalatı olmakla birlikte ciddi bir software gerektiren uygulamalardır. Barkod okuma, kare kod okuma, görüntü işleme, RFID, beacon teknolojileri ile ürün ya da şahıs izleme işimizin bir parçasıdır. Normal ortalamaya bakarsak işimizin %50 si mekanikse %50 si yazılımdır. Biz işimizdeki yazılım değerini artırıp mekanik değerini azaltarak yüksek teknoloji ürünlere doğru firmamızı yönlendirmeye çalışıyoruz.

İş dünyasındaki hedefimiz oldukça büyük;

Firmamızı kurarken de söylediğimiz gibi biz Türk firmalarını rakip olarak görmeyiz, Avrupalı büyük firmaları rakip olarak görürüz. Bu hedefimizi koymamızdaki gaye de büyüyerek, kalkınarak, gelişerek bu firmalara yetişmek ve geçmektir. Bunun için büyük hedeflerle yola çıktık. Biz 2022 ye kadar olan şirketimizin büyüme politikası ve hedeflerini, stratejik plan haline getirdik. Firmamızın yıllık ciro hedefi, pazar hedefi, sosyal faaliyet hedefi, personel hedefi, Ar-Ge hedefi gibi hedefleri vardır. Bu ana hedeflerin başında ülkemizi kalkındırmak, ülkemizin Avrupalı firmalarla yarışmasına destek olmak, yüksek teknolojiye ulaşmak ve yüksek teknolojili işler yapmak vardır. Biz şirket büyüyüp para kazanırken, kazandığımız para ile Ar-Ge ve insan kaynağı yatırımı yapan bir hedef sergilemekteyiz. Şirketimizi gerek iç piyasada gerek dış piyasada Avrupalı rakiplerimiz ayarında bir şirket haline getirerek ülkemize, milletimize, insanlarımıza, insanlığa katkı sağlayacak işler yapmayı hedefliyoruz. Bu bahsettiğimiz hedefler şirketin genel hedefleri idi, şirketimizin somut hedefine baktığımız zaman kendi alanımızda (hat sonu uygulamalarında) dünyadaki B segmentinde en hızlı streç makinesini, en hızlı paletleme makinesini ve robotik uygulamaları yaptık. 2020 yılında dünyadaki A segmentlerine ulaşarak ring streç, kartezyanel çoklu paletleme, multi palet gibi sistemleri de yapmayı hedefliyoruz. Bununla birlikte tüm dünyaya açılarak ürünlerimizi tüm dünya pazarında satmayı hedefliyoruz.

TÜRKİYE MİLLİ TEKNOLOJİ HEDEFİNİ GÖKLERE TAŞIYOR, BÜYÜK TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞIYORUZ…

Marka ile gerçekleştirdiğimiz projeler kapsamında TEKNOFEST’te Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının standında yer alacağız.

TEKNOFEST ile havacılık ve uzayın genç nesillerimizde bir tutkuya dönüşmesini arzuluyoruz, Türkiye’nin dört bir yanından 2 bin öğrenci takımı, yaklaşık 10 bin genç yarışmacı, TEKNOFEST heyecanına ortak olması beklenmektedir. “Türkiye’nin havacılık ve uzay alanındaki küresel rekabette sıçrama yapması için yetişmiş insan kaynağının öneminin farkındayız. TEKNOFEST ile havacılık ve uzayın genç nesillerimizde bir tutkuya dönüşmesini arzulamaktayız. Ticaret savaşlarının yanı sıra artık teknoloji savaşlarının da konuşulmaya başladığını ve ülkelerin rekabet üstünlüğünün teknoloji üretme kabiliyetiyle doğrudan ilgili olduğunu görmekteyiz. Türkiye özgün ve yüksek teknoloji üretiminde konumunu güçlendirmeyi hedeflemektedir. Türkiye yürütülen Milli Teknoloji Hamlesi doğrultusunda yüksek katma değerli ürünlerin yerli imkanlarla üretilmesine yönelik çalışmaların yoğunlaştırmıştır. Bu alanlarda yapılan yatırımlar, sahip olduğu ileri ve geri bağlantılar sayesinde sanayinin çağ atlamasına fırsat vermektedir. Oluşan ekosistem, insan kaynağından başlayıp yeni teknolojilerin geliştirilmesine kadar tüm süreçte dinamik ve rekabetçi bir yapıya kavuşmaktadır. Türkiye bunu en iyi şekilde başarmaya odaklanmış durumdadır. Havacılık, teknoloji ve uzay konularının toplumun genelinde ilgi odağı haline gelmesi amacıyla TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ne yerli üretici olarak katılım sağlıyoruz. 1 milyonun üzerinde ziyaretçi beklenen Festival, ziyaretçisiyle dünyanın sayılı teknoloji ve havacılık organizasyonlarından biri haline gelmiştir. Ülkemizin teknoloji alanındaki küresel rekabette sıçrama yapması için yetişmiş insan kaynağının önemini Optimak STU olarak farkındayız, okul döneminden başlayarak gençlerin kabiliyetlerini keşfetmelerine yardımcı olmak adına birçok çalışma yürütmekteyiz.

Sergileyeceğimiz ürünler ile teknoloji buluşmasına katkı sunmayı hedeflemekteyiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp Destek
Merhabalar. Size nasıl yardımcı olabiliriz?